Walentynkowe menu

Aperitif:

Kieliszek Prosecco z truskawką

 

Zupa serwowana:

Krem z pieczonych pomidorów z mascarpone i świeżym melonem

 

Danie główne serwowane / 1 do wyboru:

Pierś z kaczki z sosem porto i kolendrą, podana na buraczano-malinowym puree, z pieczoną dynią

Lub

Filet z barramundi pieczony, podany z truflowym pęczotto, chrupiącą sałatą rzymską i groszkiem cukrowym

 

Deser serwowany:

Krem z ciemnej czekolady, na kruchym spodzie z orzechowym crunchem i złotem jadalnym

 

Przekąski zimne na półmiskach:

Hummus orzechowy ze słupkami świeżych warzyw

Carpaccio z buraka, ze świeżym szpinakiem, truskawkami, serem korycińskim, w balsamicznym dressingu

Tatar wołowy z siekanymi domowymi piklami

Plastry pieczonego rostbefu, w miodowo-sojowej glazurze, na świeżych liściach rukoli

Comments are closed.